088 628 74 00

Lokaal tarief ma t/m vrij 8–17u

Mauritsklinieken > Nieuws > De Mauritsklinieken nemen voor het vijfde jaar deel aan de Huidkankerdag

De Mauritsklinieken nemen voor het vijfde jaar deel aan de Huidkankerdag

Mauritsklinieken Amsterdam, Den Haag en Utrecht openen op zaterdag 20 mei van 10.00 - 13.00 uur hun deuren en geven voorlichting over huidkanker. 

Laat je huid checken. Schrijf je in.

Tijdens de Huidkankerdag geven dermatologen u uitleg over de gevaren van de zon. Het is niet bedoeld als vervanging voor een gewoon bezoek aan de dermatoloog. Of om het werk van een andere dermatoloog te laten controleren (second opinion).

Als u de Huidkankerdag bezoekt, krijgt u informatie over huidkanker. Wat zijn de risico’s? Voor wie is goede bescherming vooral belangrijk? Hoe kan ik mijn huid goed beschermen tegen de zon? Bovendien kunt u uw huid laten controleren door een dermatoloog. Let op: deze huidcheck is geen officieel medisch consult. Zo wordt er geen (volledig) dossier bijgehouden. Als de dermatoloog een verdachte plek ontdekt, zult u naar uw eigen huisarts moeten voor het vervolg. Het is dan aan u om dit wel of niet te doen. Ook is zo’n huidcheck een momentopname. Met andere woorden als een moedervlek na het bezoek verandert zult u er opnieuw naar moeten laten kijken. U kunt dan het beste naar uw huisarts gaan.

Wat willen we bereiken met de Huidkankerdag?

  • Mensen bewuster maken van de gevaren van te veel zonnen;
  • Bezoekers uitleggen dat het belangrijk is om de huid regelmatig zelf te controleren. Zo kan een huidkanker vroeg worden ontdekt. Vroege herkenning geeft de grootste kans op genezing.