088 628 74 00

Lokaal tarief ma t/m vrij 8–17u

De huid

De huid bestaat uit de opperhuid de lederhuid en onderhuids bindweefsel

Functie van de huid
De huid is één van de belangrijkste delen van ons lichaam. Onze huid zorgt ervoor dat we kunnen voelen en beschermt ons tegen invloeden van buitenaf. Het is belangrijk om goed met uw huid om te gaan. Bij de Mauritsklinieken zorgen wij voor de gezondheid van uw huid.

Onze huid heeft diverse functies. De huid zorgt ervoor dat we niet snel oververhit, onderkoeld of uitgedroogd raken. Zonder huid zouden we niet kunnen bestaan. De huid, en met name uw gezichtshuid, is het eerste wat mensen zien. Als de huid er niet goed uitziet, kunnen mensen erg onzeker worden. Er zijn verschillende huidziekten en huidaandoeningen die problemen en ongemak in het dagelijks leven met zich meebrengen. 

Opbouw van de huid
De huid bestaat uit drie delen: het bovenste deel is onze opperhuid (epidermis). Daaronder ligt de lederhuid, (dermis). Het onderste gedeelte is het onderhuids bindweefsel, (subcutis). Bindweefsel is een weefsel dat andere weefsels en organen verbindt en steunt. Onder de subcutis bevindt zich de vetlaag. In de huid bevinden zich ook huidaanhangsels zoals talgklieren, zweetklieren, haarwortels en het nagelbed.

Dermatologie is het specialisme binnen de geneeskunde dat zich bezighoudt met de huid. Het medisch team van de Mauritsklinieken, zijn specialist in de behandeling van alle huidziekten en huidaandoeningen.

MRSA Screening

U kunt mogelijk, zelfs zonder dat u het weet, besmet zijn met bacteriën die ongevoelig zijn voor de meest gangbare antibiotica. In Nederland komen deze bijzonder ongevoelige bacteriën niet vaak voor. Op plekken waar veel antibiotica wordt gebruikt, is de kans groter om bijzonder ongevoelige bacteriën op te lopen. Zoals in buitenlandse ziekenhuizen en/of op een veehouderij.

Nederlandse zorginstellingen willen niet dat deze bijzonder ongevoelige bacteriën zich verder verspreiden.

Check de 7 vragen